Katastrofalno drugo poluvrijeme u Sremskoj Mitrovici 03.01.2016.

Novi poraz Zadra, šesti u nizu

Košarkaši Zadra nastavljaju sa serijom loših rezultata. Šesti uzastopni poraz doživjeli su u Sremskoj Mitrovici od domaćeg Mega Leksa rezultatom 87-61.

Nakon vrlo dobrog otvaranja utakmice i vodstva 13-2, sve ostalo nije išlo u prilog košarkašima Zadra. Do poluvremena su se koliko-toliko držali te se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 31-31.

I onda kao i na prethodnom gostovanju u Beogradu, Zadar se po povratku na teren u potpunosti raspao. Zadar je držao priključak do 25. minute i rezultata 37-37, nakon toga uslijedila je furiozna serija Mega Leksa 19-1 te je pitanje pobjednika već tada bilo riješeno. Do kraja je domaća momčad povećala vodstvo, a igrači Zadra su iščekivali kraj utakmice kako bi se okončala nova agonija.

U redovima Mega Leksa Luwawu je ubacio čak 29 koševa, Kaba i Savović dodali su po 11.

Glenn Cosey (14 poena) zabio je najviše u redovima Zadra, po 12 dodali su Barać i Marinković.


Nakon uvjerljivog slavlja Mega Leksa nad Zadrom rezultatom 87-61, na konferenciji za medije svoja razmišljanja o netom završenom susretu podijelili su treneri obje momčadi i njihovi igrači:

Ante Nazor:

- Čestitam protivniku na pobjedi. Poželio bi im sve najbolje i da se plasiraju u play-off. Pokazali su najviše uz ove tri prvoplasirane ekipe i da su na neki način klasa više u odnosu na nas. Ipak to ne znači da je rezultat trebalo biti ovakav. U prvom poluvremenu stekli smo osjetnu prednost i zato smo trebali biti puno ozbiljniji te smo stečeno morali znati zadržati, a ne da Megi tako lako prepustimo inicijativu. O drugom poluvremenu morat ću ozbiljnije popričati s igračima. Nedopustivo je da na takav način odustanu od utakmice. Činjenica je da nam u rotaciji nedostaju dva igrača, ali moramo pokazati veću želju i borbenost. Ne smijemo se predati, već moramo pokazati karakter. Bez obzira što smo imali loš postotak šuta za dvicu ne smijemo ovako slabo izaći na parket. Raspali smo se kada je trebalo pokazati karakter.

Ivan Marinković:

- Čestitao bih Mega Leksu na zasluženoj pobjedi. Nismo se nadali da ćemo ovako loše odigrati u drugom poluvremenu. Došli smo u Sremsku Mitrovicu sa željom da napravimo iznenađenje. U prvom poluvremenu smo se dobro držali, igrali smo onako kako smo se dogovorili. Međutim, zaista ne znam zašto smo ovako loše izgledali u nastavku. Ponovilo nam se ono što nam se desilo i u duelu sa Crvenom zvezdom jer u drugom poluvremenu kao da je potpuno druga ekipa izašla na teren. Trudit ćemo se u nastavku sezone to ispraviti.

 

Mega Leks - Zadar 87-61 (14-18, 17-13, 32-12, 24-18 ) Mega Leks: Šimić, Aranitović 2, Djoković 2, Jaramaz 6, Veljković 4, Ivanović 5, Savanović 11, Pavlović 2, Luwawu 29, Kaba 11, Simeunović 9, Nikolić 6 Zadar: Bašić 5, Cosey 14, Šango, Kraljević, Jelenković, Špaleta, Delaš 6, M. Ramljak 6, Marinković 12, Barać 12, I. Ramljak 6

Sponzori